Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55890
Title: Засоби захисту клієнт-серверної архітектури з JWT аутентифікацією на основі REST API
Authors: Калінчук, Назар Олександрович
Keywords: дипломна робота
клієнт-серверна парадигма
захист інформації
аутентифікація
архітектура
Java-пакет
Issue Date: Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Abstract: Клієнт - серверні обчислення в даний час є одним із ключових слів у комп'ютерній індустрії. Середовище клієнт / сервер можна визначити як відкрите системне середовище. Ця відкритість середовища клієнт - сервер робить його дуже популярним середовищем для роботи. Оскільки інформація надзвичайно доступна для клієнта - сервера, виникають певні проблеми безпеки. Для вирішення цієї певної потреби в захищеному середовищі клієнт - сервер необхідно спочатку визначити середовище клієнт - сервер. Це досягається шляхом визначення трьох можливих способів розділення програм у середовищі клієнт - сервер. Безпека або захищені системи мають різне значення для різних людей. Ця дисертація визначає шість атрибутів інформації, які слід підтримувати, щоб мати захищену інформацію. Для певних середовищ деякі з цих атрибутів можуть бути непотрібними або менш важливими. Різні техніки та заходи безпеки обговорюються та класифікуються з точки зору розділів клієнт - сервер та атрибути безпеки, які ними підтримуються. Це представлено у формі матриці та забезпечує легке посилання для прийняття рішень щодо заходів безпеки в середовищі клієнт - сервер з метою захисту конкретного аспекту інформації. Обговорюється важливість політики безпеки і, зокрема, вплив середовища клієнт - сервер на таку політику, і демонструється, що структура може допомогти у розробці політики безпеки для середовища клієнт - сервер. Крім того, ця дисертація визначає систему електронного документообігу як тематичне дослідження. Показано, що середовище клієнт - сервер є відповідним середовищем для такої системи. Потреби та проблеми безпеки визначаються та класифікуються за ознаками безпеки. Вирішення проблем обговорюються з метою забезпечення достатньо безпечного середовища системи електронного документообігу. Інформація по всьому світу розширюється феноменальними темпами. Для того, щоб залишатися в бізнесі, потрібно встигати за цим інформаційним вибухом. Ця потреба в актуальній інформації змушує підприємства все більше покладатися на можливості, надані їм комп'ютерною індустрією.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к.т.н Пархоменко І.І.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55890
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Калінчук_442.pdfПояснювальна записка519.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.