Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55123
Название: Отримання рибофлавіну методом ферментації грибів
Авторы: Римарчук, Анастасія
Ключевые слова: продуценти
вітамін В2
дріжджі
біотехнологія
Eremothecium ashbyi
Дата публикации: 2022
Издательство: Національний авіаційний університет
Библиографическое описание: Римарчук А. Отримання рибофлавіну методом ферментації грибів // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2022. - С. 137-138.
Краткий осмотр (реферат): Рибофлавін (вітамін В2) є одним з найбільш широко розповсюджених вітамінів, що міститься у всіх тваринних та рослинних клітинах, відповідаючи у складі коферментів флавінів за окисно-відновні процеси в організмі. Добова норма цього вітаміну складно поновлюється при харчуванні, а його дефіцит призводить до арібофлавінозу, проблем травлення, зору і нервової системи, залізодефіцитної анемії, запаморочень, кутових стоматитів, хейлітів, дерматитів.
Описание: 1. Lim S.H. Microbial production of riboflavin using riboflavin overproducers, Ashbya gossypii, Bacillus subtilis and Candida famata: an overview / S.H. Lim, J.S. Choi, E.Y. Park // Biotechnology and Bioprocess Engineering. – 2001. – Vol. 6, № 2. – P. 75-88. 2. Averianova L.A. Production of vitamin B2 (Riboflavin) by microorganisms: an overview / L.A. Averianova, L.A. Balabanova, O.M. Son, A.B. Podvolotskaya, L.A. Tekutyeva // Frontiers in Bioengineering and Biotechnology. – 2020. – Vol. 8. – P. 71-23. 3. Pujari V. Statistical optimization of medium components for improved synthesis of riboflavin by Eremothecium ashbyii / V. Pujari, T. S. Chandra // Bioprocess Engineering. – 2000. – Vol. 23, № 3. – P. 303-307. 4. Поліщук В.Ю., Дуган О.М. Вплив умов культивування на біосинтетичну здатність Eremothecium ashbyii Guillierm // Technology audit and production reserves. – 2016. - №2/4 (28). – C. 35-41. 5. Kato T., Enoch Y. Park Riboflavin production by Ashbya gossypii // Biotechnology Letters. – 2011. – 34, 4. – P. 611-618.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/55123
Располагается в коллекциях:Політ. Екологічна безпека та технології. 2022

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Римарчук Анастасія.pdfТези доповіді504.6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.