Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54225
Title: Система керування антропоморфним роботом
Authors: Дукач, Станіслав Βасильοвич
Keywords: об’єкт керування
система екстремального регулювання
управляючий пристрій
мікроконтролер
операційний підсилювач
електропривід
система автоматичного керування
дипломна робота
Issue Date: 23-Dec-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Дукач С. Β. Система керування антропоморфним роботом. – Кваліфікаційна робота, Національний авіаційний університет, – Київ, 2021, – 87 с.
Abstract: Bioloid Premium Kit - набір для конструювання роботів, що виробляється південнокорейською компанією Robotis. Набір Bioloid призначений для розважальних та освітніх цілей. У набір входять сервоприводи Dynamixel, що є самостійними модулями, за допомогою яких можуть бути зібрані роботи різної конфігурації, наприклад, колісні або крокуючі. Загальний вид антропоморфного робота, зібраного з комплекту Bioloid Premium Kit та розглянутого у цій роботі. Фірмове програмне забезпечення є пакетом програм RoboPlus, що дозволяють користувача тестувати робота, розробляти файли рухів і керуючі програми для робота, а також завантажувати їх в пам'ять контролера CM-510. Вкладки стартового вікна містять інформацію про набори, які можна програмувати RoboPlus. Середовище розробки RoboPlus підтримує всі набори ROBOTIS. Керуючі програми складаються в RoboPlus Task з використанням спеціалізованої мови, подібної до мови програмування С. Для зручності користувача в RoboPlus Task у вигляді графічних блоків реалізовані базові можливості набору, такі як таймери, блоки обробки даних з датчиків, блоки передачі даних між пристроями тощо. Провівши аналіз фірмових програм для робота (управління з пульта дистанційного керування, танці), було з'ясовано, що управління ним здійснюється програмно, без використання будь-яких датчиків зворотного зв'язку, встановлених на роботі. Таке управління має серйозний недолік - робот не підлаштовується під умови навколишнього середовища, що змінюються, найбільш помітним результатом чого є часті падіння робота і продовження роботи програми без будь-яких змін.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник роботи: доц. кафедри АКІК к.т.н., доц. Пантєєв Роман Леонідович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54225
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота_Дукач.pdfКваліфікаційна магістерська робота з пояснювальною запискою3.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.