Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51949
Назва: | Дослідження основних властивостей дизельних палив з додаванням присадок |
Автори: | Шевченко, Богдан Михайлович |
Ключові слова: | дипломна робота присадки дизельне паливо експлуатаційні характеристики цетанове число модифікатори |
Дата публікації: | чер-2021 |
Видавництво: | Національний авіаційний університет |
Короткий огляд (реферат): | Дизельне паливо належить до найбільш масових продуктів, застосовуваних на автомобільному транспорті. Технологічні процеси переробки нафти дуже складні. Для регулювання найбільш важливих властивостей палива вводяться присадки і добавки. Речовини, що додаються в невеликих дозах до палив для поліпшення їх експлуатаційних властивостей, називаються присадками або добавками. Вміст добавок в оливах та паливах, зазвичай, не має перевищувати сотих чи десятих долей % (мас.). Лише деякі присадки застосовуються в концентраціях до 1-2% і більше. На нафтопереробних заводах вигідніше і менш енергозатратніше використовувати паливні присадки, ніж піддавати свої виробництва до глибокої модернізації. Їх легко зберігати, транспортувати, а що найголовніше, введення присадок може здійснюватися на різних стадіях технологічного процесу. Використання паливних присадок приносить економічну вигоду, дозволяє довести продукт до необхідних стандартів, а також створювати необхідне паливо без істотних витрат. |
Опис: | Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник: д.т.н., професор Руденко Віра Миколаївна |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51949 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри хімії і хімічної технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КВАЛIФIКАЦIЙНА РОБОТА _ШЕВЧЕНКО Б.М_16.06.21.pdf | 1.27 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.