Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51949
Назва: Дослідження основних властивостей дизельних палив з додаванням присадок
Автори: Шевченко, Богдан Михайлович
Ключові слова: дипломна робота
присадки
дизельне паливо
експлуатаційні характеристики
цетанове число
модифікатори
Дата публікації: чер-2021
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): Дизельне паливо належить до найбільш масових продуктів, застосовуваних на автомобільному транспорті. Технологічні процеси переробки нафти дуже складні. Для регулювання найбільш важливих властивостей палива вводяться присадки і добавки. Речовини, що додаються в невеликих дозах до палив для поліпшення їх експлуатаційних властивостей, називаються присадками або добавками. Вміст добавок в оливах та паливах, зазвичай, не має перевищувати сотих чи десятих долей % (мас.). Лише деякі присадки застосовуються в концентраціях до 1-2% і більше. На нафтопереробних заводах вигідніше і менш енергозатратніше використовувати паливні присадки, ніж піддавати свої виробництва до глибокої модернізації. Їх легко зберігати, транспортувати, а що найголовніше, введення присадок може здійснюватися на різних стадіях технологічного процесу. Використання паливних присадок приносить економічну вигоду, дозволяє довести продукт до необхідних стандартів, а також створювати необхідне паливо без істотних витрат.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник: д.т.н., професор Руденко Віра Миколаївна
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51949
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри хімії і хімічної технології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КВАЛIФIКАЦIЙНА РОБОТА _ШЕВЧЕНКО Б.М_16.06.21.pdf1.27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.