Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51919
Title: Управління процесами інформаційно-технічного забезпечення програми MBA
Authors: Недяк, Владислав Романович
Keywords: бізнес-освіта
інформаційно-технічне забезпечення
МВА
оптимізація
ефективність
управління
дипломна робота
Issue Date: 17-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Недяк В.Р. Управління процесами інформаційно-технічного забезпечення програми MBA. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 73 с.
Abstract: Якість інформаційно-комунікаційного забезпечення – визначальний чинник в наданні послуг бізнес-освіти МВА в сьогодення й, певною мірою, є її характеристикою, адже це має безпосередній вплив на процеси, пов’язані з функціонуванням того чи іншого підприємства, бізнесу, тощо. Світовий досвід з оптимізації управління бізнес-освітою демонструє, що до інформаційного забезпечення слід ставитися як до стратегічно важливого механізму, здатного піднести країну на вищий щабель в усіх видах діяльності.Магістр ділового адміністрування (магістр бізнес-адміністрування, МБА; від англ. Master of business administration, MBA (Ем-Бі-Ей); магістр економічного управління) – кваліфікаційний ступінь магістра в менеджменті (управлінні). Кваліфікація MBA має на увазі здатність виконувати роботу керівника середньої і вищої ланки. Період навчання в залежності від початкової підготовки за програмою МВА займає два роки (15 модулів + 2 передзахисти дипломних робіт + 1 захист дипломної роботи). Технологія навчання заснована на методі case study. Перші прототипи сучасних програм MBA з'явилися в США в кінці XIX століття – коли фірмам потрібні були фахівці, які володіють науковим підходом до управління. В середині XX століття перші програми MBA з'явилися і в Європі. На даний момент у всьому світі успішно діють навчальні організації, які присвоюють своїм випускникам цю ступінь. Незважаючи на широке поширення, до сих пір не існує єдиного стандарту кваліфікації MBA. Це призводить до складнощів при оцінці і порівнянні якості різних програм підготовки.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: професор, к. е. н. Кулик Володимир Антонович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51919
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_Недяк.pdfПояснювальна записка2.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.