Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51893
Title: Організація контролю доставки сирної продукції
Authors: Литовка, Дмитро Ігорович
Keywords: сирна продукція
виробництво сиру
логістика сиру
контроль доставки сирної продукції
реєстратори температури та вологості
дипломна робота
Issue Date: 16-Jun-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Литовка Д.І. Організація контролю доставки сирної продукції. - Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти кафедри логістики. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2021. - 96 с.
Abstract: Ринок сиру можна назвати одним з найбільш динамічних сегментів споживання з постійно зростаючим обсягом виробництва, споживання та завоювання міжнародних ринків. Звичайно, при цьому на ринку сиру існує велика кількість конкурентів, яка в багато разів зростає за рахунок імпорту. В молочній галузі Україна майже повністю задовольняє свої потреби, тому має можливість експортувати сир. Саме це є показником того, наскільки важливим для України є вихід на міжнародні ринки, оскільки основним інтегруючим елементом глобальної економічної системи є світовий ринок з його структурно-галузевими сегментами. Сир – це продукт, який знаком людям багато тисячоліть. Залежно від технології виробництва сири можуть бути:  твердими;  м'якими;  розсільними;  переробленими (плавленими). Найбільшими виробниками ринку сиру в Україні є: – «ТЕРРА ФУД»; – ТОВ «Торговий дім «Західна молочна група»»; – «Молочний альянс»; – «Мілкіленд»; – «Клуб Сиру»; – «Бель Шостка Україна». Сирна продукція, як і будь-яка молочна продукція може бути чутливою до різних бактерій і відрізняється невеликими термінами і особливими умовами зберігання. Це спричиняє складності в організації доставки, адже на перший план виходять швидкість процесу з дотриманням суворого температурного режиму. Незважаючи на всі заходи щодо вдосконалення процесу доставки сирної продукції, виробники зазнають втрат продукції і фінансових втрат. Однією з гострих проблем логістики молочних продуктів є відсутність оптимального планування їх виробництва з урахуванням закономірностей зміни попиту, які, як правило, не виявляються, оскільки для цього необхідно проводити дослідження. Ідеальним логістичним принципом в доставці молочних продуктів буде не «точно в термін», а «максимально швидко» на всіх етапах доставки молочних продуктів.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ" . Керівник проекту: доцент, д. т. н. Марчук Володимир Єфремович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51893
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФТМЛ_2021_073.3_Литовка Д.І..pdfПояснювальна записка2.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.