Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51763
Title: Technology of obtaining proteases from mycelial fungi
Other Titles: Технології отримання протеаз з міцеліальних грибів
Authors: Полюх, Катерина Ігорівна
Poliukh, Kateryna Igorivna
Keywords: дипломна робота
біотехнологія
biotechnology
протеолітичні ферменти
культури грибів
фармацевтичні речовини
твердофазна ферментація
технологічна схема
міцеліальні гриби
ascomycota
proteolytic enzymes
fungal cultures
pharmaceutical substances
technological scheme
mycelial fungi
solid-state fermentation
Issue Date: Jun-2021
Publisher: National fviation university
Abstract: Proteases represent a large and diverse group of hydrolytic enzymes that are classified by their site of action, enzyme active site structure, and specific reaction mechanisms The use of proteases in different industries has been prevalent for many decades and a number of microbial sources exist for the efficient production of this enzyme. Their vast diversity, specific range of action and property of being active over a very wide range of temperature and pH have attracted the attention of biotechnologists worldwide. Although they are widely distributed in nature, fungi are the preferred source of these enzymes in fermentation bioprocesses because of their fast growth rate and also because they can be genetically engineered to generate new enzymes with desirable abilities or simply for enzyme overproduction. The search for new microorganisms that can be used for protease production is a continuous process. Proteases have various applications in major areas of food processing, beverage production, animal nutrition, leather, paper and pulp, textiles, detergents, etc. and with the advent of new frontiers in biotechnology, the spectrum of protease applications has expanded into many new fields such as clinical, medicinal and analytical chemistry. Some species of filamentous fungi, such as Aspergillus, Penicillium and Paecylomices have been identified as great producers of extracellular protease in submerged fermentation. Further studies on the optimized conditions will still be performed and the protease production will be conducted in bioreactors.
Протеази представляють велику та різноманітну групу гідролітичних ферментів, які класифікуються за місцем їх дії, структурою активного сайту ферменту та специфічними механізмами реакції. Застосування протеаз у різних галузях промисловості було поширеним протягом багатьох десятиліть, і існує ряд мікробних джерел для ефективного виробництва цього ферменту. Їх величезна різноманітність, специфічний діапазон дії та властивість бути активними в дуже широкому діапазоні температур та рН привернули увагу біотехнологів у всьому світі. Хоча вони широко поширені в природі, гриби є найкращим джерелом цих ферментів у ферментаційних біопроцесах через їх швидкий темп росту, а також тому, що вони можуть бути генетично розроблені для отримання нових ферментів з бажаними здібностями або просто для перепродукції ферментів. Пошук нових мікроорганізмів, які можуть бути використані для виробництва протеази, є безперервним процесом. Протеази мають різне застосування у основних галузях харчової промисловості, виробництва напоїв, харчування тварин, шкіри, паперу та целюлози, текстилю, миючих засобів тощо. такі як клінічна, лікарська та аналітична хімія. Деякі види ниткоподібних грибів, такі як Aspergillus, Penicillium та Paecylomices, були визначені великими продуцентами позаклітинної протеази при зануреному бродінні. Подальші дослідження оптимізованих умов все ще будуть проводитись, а виробництво протеази проводитиметься в біореакторах.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Андріанова Т.В.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51763
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2021_162_Полюх К.І..pdfПояснювальна записка1.4 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.