Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Название: Особливостві отримання інуліну з різих рослинних джерел
Авторы: Павлів, Вікторія Романівна
Ключевые слова: дипломна робота
біотехнологія
інулін
фітосировина
біологічно активні речовини
цикорій
топінамбур
Дата публикации: июн-2021
Издательство: Національний авіаційний університет
Краткий осмотр (реферат): Зроблений порівняльеий аналіз хімічного складу рослинної сировини на вміст інуліну. Проведено розширений пошук технологій отримання інуліну з рослинної сировини. Досліджена методика визначення вмісту інуліну в рослинній сировині (зокрема в порошку цикорію). Було проведено патентний пошук по базах даних патентних відомств України, Китаю, Мексики, США, Японії та Європейської патентної організації. Ми показали, що крім пребіотичного ефекту (стимуляції росту корисних бактерій), інулін підвищує всмоктування кальцію в товстій кишці, тобто знижує ризик остеопорозу, впливає на метаболізм ліпідів, зменшуючи ризик розвитку атеросклерозу і, можливо, запобігаючи цукровому діабету II типу, є попередні дані про його антиканцерогенному ефекті.
Описание: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету" . Керівник проекту: доцент, к. б. н. Петюх Г.П.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51702
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Павлів В..pdfПояснювальна записка927.51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.