Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51633
Title: "Людина на війні" як герой роману Марії Матіос "Букова земля"
Authors: Крупка, Мирослава Анатоліївна
Keywords: роман
Марія Матіос
Букова земля
українська історія
війна
герой-гуцул
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Талком, Київ
Citation: Крупка М.А. "Людина на війні" як герой роману Марії Матіос "Букова земля" /М.А. Крупка// Національна ідентичність в мові і культурі: збірник наукових праць / за заг. ред. О.Г. Шостак. - К.: Талком, 2021. – с.71-76
Abstract: У знаковому романі сьогодення «Букова земля» Марії Матіос художній світ окреслюється численними сюжетними лініями, що охоплюють різні просторові та часові площини української історії. Події Першої світової війни спроєктовано через декілька інтерпретаційних моделей, що включають рецепцію як приватної, так і публічної історій. Центральний наратив конструює політичне осмислення війни. Визначальною у романі є думка про безсенсовість та антигуманність мілітарних подій. «А дві ворожі армії, кожна із тисячами озброєних людей, просякнутих ненавистю і бажанням крові і помсти, люто змагалися у вбивстві одна одної. І ніхто й нікому не міг би тоді пояснити, навіщо потрібні цілі ріки людської крові, щоб одним захопити шмат чужої землі, а іншим – її не віддати, бо вона своя».
Description: Література 1. Матіос М. Букова земля. Роман-панорама завдовжки у 225 років. Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. 928с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51633
ISBN: 978-617-8016-02-9
Appears in Collections:Національна ідентичність в мові і культурі. ХІV Міжнародна конференція

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Krupka.pdf218.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.