Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51564
Title: Університетська освіта в умовах пандемії: виклики і рішення
Other Titles: University education is in the conditions of pandemic: calls and decisions
Authors: Чжоу, Хунвей
Chzhou, Khunvei
Смолінчук, Лариса Симонівна
Smolinchuk, Larysa
Keywords: пандемія
дистанційне навчання
онлайн-платформи
онлайн-навчання
pandemic
distance studies
on-line platforms
on-line-studies
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чжоу Хунвей, Смолінчук Л. Університетська освіта в умовах пандемії: виклики і рішення / Чжоу Хунвей, Л.Смолінчук // Актуальні проблеми вищої професійної освіти. – Київ, 2021. – С.95
Abstract: Пандемія COVID-19, яка охопила світ у 2020 році, вплинула на всі сфери життєдіяльності суспільства. Сьогодні невідомо, чи знайдеться галузь, яка б в тій чи іншій мірі не зазнала змін у зв’язку із запровадженнями карантину. Вплив на систему освіти мав свою специфіку. Пандемія стала причиною трансформації сформованого формату організації навчання. Навчальні заклади потрапили у складні умови і змушені були в найкоротші терміни адаптуватися до ситуації, що склалася, витрачати значні кошти та вдаватись до рішучих кроків, часто без урахування можливих наслідків. 2020-й та початок 2021 року для усіх учасників освітнього процесу пройшов у режимі онлайн, зумовивши потребу оперативного вивчення і застосування технологій дистанційного навчання не лише студентами та викладачами, але й представниками адміністративного й навчально-допоміжного персоналу.
The article considers the main challenges facing higher education related to the pandemic, are pointed out in the article different options how higher education can meet these challenges are shown. Analysis of changes that will define the transformation of education sector is carried out. Main trends and factors that will define changes in the system of higher education in the next years are marked out.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51564
Appears in Collections:Матеріали конференції кафедри педагогіки та психології професійної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чжоу Хунвей, Смолінчук Л.С.pdfстаття361.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.