Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51319
Title: Національна ідентичність корінних народів Північної Америки як антиколоніальний конструкт
Authors: Бондар, Тамара Іванівна
Keywords: національна ідентичність
Північна Америка
корінні народи
конструкт
індіанці
культура
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Талком, Київ
Citation: Бондар Т.І. Національна ідентичність корінних народів Північної Америки як антиколоніальний конструкт /Т.І. Бондар// Національна ідентичність в мові і культурі: збірник наукових праць / за заг. ред. О.Г. Шостак. - К.: Талком, 2021. – с.31-38
Abstract: Феномен національної ідентичності, що активно інтегрується у літературознавчий дискурс, отримав цікаве розроблення у монографії визнаного науковця Оксани Григорівни Шостак «Художні вираження національної ідентичності у творчості сучасних північноамериканських письменників корінного походження». На матеріалі творчості письменників-представників корінних народів США та Канади представлено своєчасну дискусію про національну ідентичність сучасних американських індіанців і перших народів Канади з притаманним їм розмаїттям суджень про особливості цієї ідентичності для кожного народу. Парадокс північноамериканської гетерогенності полягає в тому, що наявність маргіналізованих груп населення чітко окреслює специфіку суспільства, переорієнтовуючи його на особливу синкретичну парадигму. Транскультуралістські процеси синтезу та водночас фрагментизації демонструють унікальність цієї культури в цілому.
Description: Література 1. Шостак О. Г. Художні вираження національної ідентичності в творчості сучасних північноамериканський письменників корінного походження. К.: Талком, 2020. 544 с.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/51319
ISBN: 978-617-8016-02-9
Appears in Collections:Національна ідентичність в мові і культурі. ХІV Міжнародна конференція

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bondar.pdf216.18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.