Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50601
Title: Економіко-правові основи зміни цільового призначення земель сількогосподарського призначення
Authors: Хапіліна, Марія Вікторівна
Самойлова, Анжеліка Євгеніївна
Keywords: землі сількогосподарського призначення
цільове призначення земель
землеустрій
земельне законодавство
ринкова економіка
родючість ґрунту
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хапіліна М.В., Самойлова А.Є. Економіко-правові основи зміни цільового призначення земель сількогосподарського призначення // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – С. 25-26
Abstract: Поділ земель на категорії за цільовим призначенням є фундаментальним положенням земельного законодавства України. Саме виходячи з того поділу побудована система особливої частини земельного права як галузі права, а також структура земельного законодавства, як зовнішньої форми вираження земельно-правових норм. Основне цільове призначення є головним критерієм, який враховується уповноваженими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, які розробляють і затверджують програми з використання та охорони земель, їх віднесення до відповідних категорій, розподіл і перерозподіл між власниками і землекористувачами. Всі землі в межах території України поділені за цільовим призначенням на такі основні категорії: житлового і громадського будівництва, сільськогосподарського призначення, оздоровчого призначення, рекреаційного призначення, природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, промислового призначення, тощо, що передбачений Земельним кодексом України.
Description: 1. Жиравецький Т. Використання земель за цільовим призначенням як принцип земельного права // URL: http://www.lawyer.org.ua/?w=r&i=&d=595; 2. Про охорону земель: Закон України від 19 червня 2003 No 962-IV-ВР//URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/962-15#Text; 3. Про землеустрій: Закон України від 22 травня 2003 No 858-IV-ВР //URL: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/858-15; Стаття 22. Визначення земель сільськогосподарського призначення та порядок їх використання // URL: https://protocol.ua/ua/zemelniykodeks_ukraini_stattya_22/ .
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50601
Appears in Collections:Політ. Аерокосмічний моніторинг та землеустрій. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
10_Хапiлiна_М.В._Самойлова.pdfТези конференції303.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.