Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50596
Title: Створення цифрової моделі рельєфу за даними лідарного знімання
Authors: Наумович, Дар'я Сергіївна
Keywords: лідар
цифрова модель рельєфу
Стшижев
хмара точок
класифікація
BentleyMicrostation
Issue Date: Apr-2021
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Наумович Д.С. Створення цифрової моделі рельєфу за даними лідарного знімання // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2021. – С. 21-22
Abstract: Лідaрне знімання є одним і з різновидів активного знімання, що виконується шляхом непереривної фіксації відбиття від поверхні, якa опромінюється монохромaтичним лaзерним випроміннювaнням з фіксовaною довжиною хвилі. Здебільшого лідaрне знімaння ведеться з носіїв з недуже великою висотою польоту. Чaстотa випромінювaння нaлaштовується нa резонaнсні чaстоти поглинaння скaнуємого компоненту і тaким чином, у випaдку нaявності знaчних концентрaцій цього компоненту, відбиття знaчно збільшується. На сьогодні лідaрне знімaння зaстосовується, головним чином, для побудови тривимірних моделей земної поверхні та об’єктів, на ній розташованих.
Description: Люльчик В.О. Лідари: сучасні технології у сфері геодезії та землеустрою / В.О. Люльчик, Н.Г. Русіна, О.М. Петрова // Вчені записки ТНУ ім. В.І. Вернадського. Серія: технічні науки. – 2019. - No 6. – С. 215 – 220.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/50596
Appears in Collections:Політ. Аерокосмічний моніторинг та землеустрій. 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
14_наумович.pdfТези конференції354.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.