Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49825
Title: Подолання комунікативних бар'єрів під впливом стрес-факторів
Authors: Лозова, Оксана
Горбенко, Світлана
Keywords: комунікативні бар'єри
стрес-фактори
інформаційно-смисловий простір
взаємодія
деформація комунікаційного процесу
методики конструктивного спілкування
Issue Date: 15-Apr-2021
Publisher: Кафедра
Citation: Лозова О. Подолання комунікативних бар'єрів під впливом стрес-факторів /Оксана Лозова, Світлана Горбенко//Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень: збірник наукових праць / за заг. ред. Л.В. Помиткіної,О.М. Ічанської. – К. : «Кафедра», 2021. – С.75-79.
Abstract: Метою дослідження було виявити причини комунікативних бар'єрів і розглянути вплив стрес-факторів на комунікацію між людьми. Актуальність зумовлена тим, що комунікативні бар’єри є однією з причин виникнення і розгортання внутрішньоособистісних, міжособистісних, внутрішньогрупових і міжгрупових конфліктів, а це є основою виникнення стресової ситуації чи її ускладнення.У статті запропоновані техніки, що сприяють формуванню комунікативної компетентності партнерів по спілкуванню, нівелюють виникнення чи прояв комунікативних бар’єрів і допомагають знайти оптимальний вихід із стресової ситуації.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49825
ISBN: 978-617-95078-4-7
Appears in Collections:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень" 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
лозова4.pdf234.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.