Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49817
Title: Напрями психологічної допомоги особистостям в умовах пост-травми
Authors: Романенко, Оксана
Keywords: пост-травматичний розлад
комплексний підхід
психологічна допомога
пост-травма
пост-травматичні переживання
кризова інтервенція
Issue Date: 15-Apr-2021
Publisher: Кафедра
Citation: Романенко О. Напрями психологічної допомоги особистостям в умовах пост-травми./ Оксана Романенко // Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень: збірник наукових праць / за заг. ред. Л.В. Помиткіної,О.М. Ічанської. – К. : «Кафедра», 2021. – С.25-30.
Abstract: У статті розглянуте явище кризової допомоги при пост-травмі та особливості психологічного супроводу особистості в умовах пост-травми. Поширення посттравматичних розладів у сучасних умовах обумовлюють необхідність інтенсифікації пошуку шляхів підвищення якості та доступності психологічної допомоги. В умовах пост-травми психолог відмовляється від опори на поняття узагальненої особистісної норми, а намагається з’ясувати для себе особливості загальних закономірностей та індивідуальних проявів у поведінці клієнта, орієнтуватися на його особисті досягнення. Це передбачає створення умов для прояву природних рушійних сил особистісного зростання, провідними з яких виступають система відношень особистості та діяльність. Психолог може допомогти клієнтові зробити акцент на теперішньому. Такий підхід дозволяє працювати не з проблемою на самій вершині її розвитку, а з ситуацією .
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49817
ISBN: 978-617-95078-4-7
Appears in Collections:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень" 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
романенко1.pdf125.16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.