Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49805
Title: Зміст складових особистості як концептуальна основа забезпечення становлення професіонала
Authors: Хохліна, Олена Петрівна
Keywords: становлення особистості
самосвідомість
самооцінка
здібності
темперамент
становлення професіонала
особистісний підхід
спрямованість особистості
Issue Date: 15-Apr-2021
Publisher: Кафедра
Citation: Хохліна О.П. Зміст складових особистості як концептуальна основа забезпечення становлення професіонала / Хохліна Олена Петрівна // Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень: збірник наукових праць / за заг. ред. Л.В. Помиткіної,О.М. Ічанської. – К. : «Кафедра», 2021. – С.35-39.
Abstract: Темою статті є теоретичний аналіз особистісних чинників процесу становлення особистості професіонала. Для досягнення найвищого рівня розвитку людини як особистості уможливлюється лише у процесі її активності, зокрема при здійсненні ефективної діяльності; в ній вона може максимально самореалізуватися та розкрити свої здібності, знайти смисл життя та стати ним задоволеною. Зазначене обумовлює актуальність досліджень з проблеми становлення особистості фахівця у професійній діяльності. Такі дослідження проводяться щонайперше в аспекті особистісного підходу, відповідно до якого кожне психічне явище, що проявляється в діяльності, а відповідно й сама ця діяльність та її елементи, має розглядатись, вивчатись, розвиватись з урахуванням його особистісної зумовленості. Необхідною концептуальною основою забезпечення становлення професіонала в контексті особистісного підходу має слугувати уявлення про суть особистості, її структуру та психологічний зміст її складових.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/49805
ISBN: 978-617-95078-4-7
Appears in Collections:Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції "Авіаційна та екстремальна психологія у контексті технологічних досягнень" 2021

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
хохліна2.pdf233.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.