Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46571
Title: Прикладні аспекти застосування Інтернету Речей на підприємствах агрокомплексу
Authors: Берідзе-Стаховський, Анатолій Кирилович
Keywords: дипломна робота
агросектор
економіка
підприємство
технології
дані
аналіз
Issue Date: Dec-2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: А. К. Берідзе-Стаховський. Прикладні аспекти застосування Інтернету Речей на підприємствах агрокомплексу: кваліф. робота випускника освітн. рівня бакалавр: спец. 051 – Економіка / А. К. Берідзе-Стаховський; НАУ. – Київ, 2020. – 147 с.
Abstract: Людство перейшло у нову епоху – епоху стрімкого розвитку та прогресу цифрових інтернет технологій. Ці технології пронизують собою усі сфери економіки та суспільного життя. Сектор агробізнесу також змінюється під впливом новітніх технологій, хоча раніше він вважався найбільш сталим та непідвладними змінам. Найбільш цінними ресурсами в аграрному виробництві традиційно вважалися земля, трудові ресурси і капітал в основних засобах, будівлях та спорудах, а також інтелектуальна власність на сорти рослин та породи сільськогосподарських тварин. Ці ресурси, як і раніше, залишаються вагомими для агросектору, але зі стрімким розвитком і поширенням цифрових технологій значно зросла економічна цінність інформації – як важливого ресурсу, що на сьогодні являється одним із ключових факторів конкурентоспроможного агровиробництва, та, при розумному використанні, може приносити неабиякий дохід. «Розумна агрономія», «розумне фермерство» - ці поняття технологій «інтернету речей» стають звичними, та надають впевненості у сучасному підході до вирішення основної задачі агросектору – продовольчої. Передові агротехнології, що в них використовуються надають можливість збільшення кількості та якості кінцевої продукції зменшуючи при цьому витрати та людські ресурси: технології точкового землеробства надають можливість при значно менших витратах на добрива та засоби захисту рослин забезпечити зростання врожайності.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник проекту: , к. е. н. Квашук Дмитро Михайлович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/46571
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри бізнес-аналітики та цифрової економіки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБА _2020_051._Цифрова економіка_ Берідзе-Стаховський А.К.pdfМагістерська робота20.24 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.