Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45744
Назва: Удосконалення технології отримання лікарського засобу Лінкоміцин
Автори: Цибуля, Сергій Станіславович
Ключові слова: антибіотики
лінкоміцин
ферментація
поживне середовище
дипломна робота
культивування
Streptomyces lincolnensis
Дата публікації: гру-2020
Видавництво: Національний авіаційний університет
Короткий огляд (реферат): Антибіотики представляють найчисленнішу групу лікарських засобів. Їх використовують задля унеможливлення і лікування запальних процесів, викликаних бактеріальної мікрофлорою. Виробництво антибіотиків представляє нині сильну, добре розвинену галузь, що входить у фармацевтичну (у наший країні в медичну і мікробіологічну) промисловість. Технологія виробництва антибіотику лінкоміцину включає такі етапи як, підбір продуцента для отримання антибіотику, підбір поживного середовища для отримання антибіотику лінкоміцину, вибору чистої культури Streptomyces lincolnensis, приготування поживного середовища, стадії ферментації, культивування. Було запропоновано поживне середовище,яке дозволяє отримати майже у два з половиною рази більше антибіотику та знизити час ферментації на 24 години.Запропоновано удосконалену технологічну схему виробництва лінкоміцину на основі використання культури Streptomyces lincolnensis, підібраного поживного середовища та умов культивування.
Опис: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи к. т. н., доцент кафедри біотехнології Решетняк Л. Р.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45744
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФЕБІТ_2021_162_Цибуля_С.С.pdf1.55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.