Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45736
Название: Технологія одержання біологічно активних речовин з Аїру тростинового (Acorus calamus)
Авторы: Садовська, Аліна Олександрівна
Ключевые слова: екстракція
дипломна робота
ефірні олії
аїр тростиновий
аїр болотний
антимікробна дія
Дата публикации: дек-2020
Издательство: Національний авіаційний університет
Краткий осмотр (реферат): Аїр болотний (Acorus calamus L., Araceae) є багаторічним рослиною з великим вміст аромакомпоненти, поширеним в Центральній Азії, Індії та Гімалаях. Хоча ареали його поширення в Європі сильно скоротилися, він і зараз є звичним рослиною для північних болотистих регіонів з помірним кліматом. Аїр росте в дикій природі по краях боліт, по берегах річок і ставків. Рослина має кореневище, і листя з приємним, злегка солодкуватим запахом, що зумовлено вмістом ефірної олії. Сушені коріння аїру болотного давно використовуються в лікарських препаратах як спазмолітичну, противиразковий засіб, при приготуванні смакових гірких настоянок і закуски. Корінь аїру має давню історію медичного застосування. Він відомий як народний засіб лікування артриту, невралгії, діареї, диспепсії, випадання волосся і інших захворювань. Препарати лепехи застосовують як ароматичну гіркоту для поліпшення апетиту і травлення, при хворобах нирок, печінки і жовчного міхура і як тонізуючий засіб при пригніченні центральної нервової системи.
Описание: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ". Керівник дипломної роботи д.б.н., професор Гаркава К.Г.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45736
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ФЕБІТ_2020_162_СадовськаАО.pdf4.93 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.