Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45668
Title: Система розблокування електронного пристрою з дактилоскопічним захистом
Authors: Барсукова, Олександра Сергіївнв
Keywords: дипломна робота
біометрична ідентифікація
відбитки пальців
програмне забезпечення
несанкціонований доступ
персональні дані
Issue Date: Dec-2020
Abstract: Безпека завжди була надзвичайно важливою для людей у всьому світі. Завдяки сучасним технологіям змінився звичний спосіб зберігання та охорони речей, цінностей, цілих будинків. В даний час безпека включає широкий спектр програмного забезпечення, який включає веб-послуги безпеки, біометрію та персональні пристрої з рівнями безпеки. Впровадження біометрії в безпеку стало одним із найбільших успіхів цифрово-технічної ери, оскільки певні унікальні характеристики людини можуть бути використані для ідентифікації цієї людини. Наприклад, жодна людиа не має абсолютно однакового голосу, ДНК або відбитків пальців. Коли принципи біометрії застосовуються до електронних простроїв, результатом буде підвищена безпека. Однією з переваг розблокування електронних пристроїв біометричних пристроїв полягає в тому, що на відміну від традиційного розблокування електронного пристрою – він менш схильний до підбору ключа або копіювання. Другою основною перевагою є те, що при даному варіанту користувачу легше експлуатувати даний електронний пристрій, оскільки не треба запам’ятовувати дані для ідентифікації та автентифікації, усі необхідні «паролі» вже «під рукою». Актуальним є дослідження стану захисту речей, які знаходяться під захистом електронного пристрою з дактилоскопічним захистом. Постановка завдання Для розблокування електронного пристрою з дактилоскопічним захистом необхідно пройти ідентифікацію та автентифікацію через збіг відбитків пальців. Необхідно створити програмну реалізацію збігу відбитків пальців шаблону, який міститься у пам’яті сенсору відбитків пальців, та ймовірно правдивого відбитка пальця, що сканується сканером відбитків у поточний момент. Мета – розробка системи розблокування електронного пристрою з дактилоскопічним захистом.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. №580/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозиторії НАУ" . Керівник проекту: доцент, к.т.н., Єлізаров А. Б.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/45668
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютеризованих систем захисту інформації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФККПІ_2020_125_БарсуковаОС.pdf1.59 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.