Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44986
Title: Діджиталізація в медіапросторі: український досвід
Authors: Реготун, Дарина Сергіївна
Keywords: дипломна робота
діджиталізація
журналістика
суспільство
бізнес
цифрове середовище
інтернет
Issue Date: 2020
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Реготун Д.С. Діджиталізація в медіапросторі: український досвід. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2020. - 80 с.
Abstract: Діджиталізація стає популярним терміном та явищем у сучасному світі. Вона впливає абсолютно на усі сфери життя: починаючи від малого бізнесу закінчуючи державними установами. Тому актуальність проблеми полягає у дослідженні явища діджиталізації у сфері журналістики. А також як діджиталізація змінила роботу ЗМІ та вплинула на традиційні види медіа, такі як друковані видання, радіо та телебачення. Багато учених досліджували саме поняття діджиталізація, вплив цього явища на суспільство та, зокрема медіа. Деякі із них показали до яких трансформацій привів вплив цифровізації та виокремили тенденції у сфері сучасних ЗМІ. Проте не багато учених звертали увагу на те, як змінилась робота журналіста, враховуючи усі зміни, та як самі професіонали ставляться до діджиталізації. Окрім того, дослідники мало приділяли уваги вивченню фахової підготовки майбутніх спеціалістів у Вищих навчальних закладах України. У той час, як багато журналістів зізнаються у тому, що освітні програми не розраховані на вивчення сучасних процесів, які відбуваються у ЗМІ. Трансформаціям, які приносить вплив діджиталізації виокремлюють дуже мало годин. Більше звертається увага на застарілі методи підготовки студентів до роботи у традиційних медіа, не враховуючи того, що друковані ЗМІ, телебачення та радіо зазнали вагомих змін.
Description: Робота публікується згідно наказу ректора від 29.12.2020 р. № 580 /од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник проекту: професор, д-р філол. наук Шульгіна Валентина Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44986
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри журналістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Реготун _дипломна робота.pdfдипломна робота Реготун Д.С.489.4 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.