Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44917
Title: Антикризове управління підприємством
Authors: Смерічевський, Сергій Францович
Smerichevskyi, Serhii Frantsovych
Кривов'язюк, І.В.
Kryvovyazyuk, I. V.
Keywords: навчальний посібник
управління
підприємство
криза
кризові явища
криза збуту
світова економіка
антикризова політика
Issue Date: 2020
Publisher: Видавничий дім "Кондор"
Citation: С.Ф. Смерічевський, І.В.Кривов'язюк. Антикризове управління підприємством : навчальний посібник. 3-тє видання, доповн. і переробл. Київ : Видавничий дім “Кондор”, 2020. 396 с.
Abstract: В навчальному посібнику розкрито місце, роль та особливості різних видів кризових явищ в діяльності підприємства, визначено їх зв'язок з концепцією його життєвого циклу, сформовано теоретичні та прикладні засади сучасного антикризового управління підприємством, зокрема розкриті методологія діагностики кризових явищ і фактори розвитку антикризового управління, механізми та стратегічні підходи в управлінні подоланням кризових явищ на підприємстві, антикризове управління підприємством в умовах глобальних катастроф. Доповнює зміст навчального курсу перелік ключових понять, словник термінів, законодавчо-нормативна база, перелік питань до самоперевірки, навчальний практикум, список використаних джерел, що подані до кожного розділу. Дане видання стане настільною книгою та найкращим порадником у навчальному процесі як для студентів економічних спеціальностей, аспірантів, так і для викладачів, працівників бізнес-структур, інших зацікавлених осіб, які виявляють інтерес до антикризової тематики.
Description: Сучасна економіка, її характер і тенденції розвитку, антагонізми та суперечності, й зокрема деструктурні зрушення в економіці, нестабільність параметрів зовнішнього середовища, розриви налагоджених виробничих зв’язків, нестача фінансових ресурсів на посилення технологізації виробництва, зростання глобальної конкуренції тощо призводять до появи цілого поля проблем, які супроводжують виникнення кризових явищ, крайнього загострення суперечностей в соціально-економічних системах, однією із яких виступає підприємство. Це вимагає перегляду вироблених стереотипів управлінського мислення та переходу до нових форм і методів системи управління в порівнянні із тими, що склалися за умов стабільної економіки. Воднораз, триваючі процеси диференціації й інтеграції структур, методів й інших елементів систем управління виробництвом також спонукають до змін в управлінні. Тому питання розроблення комплексу послідовно здійснюваних заходів щодо запобігання, профілактики, подолання кризового стану, зниження рівня його негативних наслідків на діяльність підприємства підкреслює незаперечну актуальність створення навчально-методичного забезпечення, присвяченого вивченню питань антикризового управління, обумовлює цінність даного навчального посібника.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/44917
ISBN: 978-617-7939-25-1
Appears in Collections:Наукові матеріали кафедри маркетингу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Антикризове управління_Кривовязюк.docx.pdf7.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.