Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41828
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВороніч, Анастасія Юріївна-
dc.date.accessioned2020-03-22T20:19:40Z-
dc.date.available2020-03-22T20:19:40Z-
dc.date.issued2020-02-
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/41828-
dc.descriptionРобота випускника освітнього ступеня магістра за спеціальністю «Фармацевтична біотехнологія» публікується згідно наказу ректора №008/од від 21.01.2020. Керівник дипломної роботи к.т.н., доцент Решетняк Людмила Расулівнаuk_UA
dc.description.abstractОб’єкт дослідження: пpoцeс отримання пробіотика Біфітена. Предмет дослідження: пробіотик Біфітен. Мета роботи: удосконалення технології отримання пробіотика Біфітена. Методи дослідження: aнaлiтичнi, математичні. Відомо, що пробіотики – це непатогенні для людини мікроорганізми, які здатні відновити нормальну мікрофлору органів, а також згубно діють на патогенні та умовно-патогенні бактерії. Показано, що пробіотики поділяються на 5 поколінь. Пробіотики V – покоління – це більш досконалі і складні полікомпонентні продукти, отримані із застосуванням нових технологій і містять кілька видів бактерій і речовини, що сприяють їх росту. Удосконалено технологічну схему отримання Біфітену, що дозволяє скоротити час накопичення біомаси та збільшити у 3 рази її кількість. Досліджено, що для отримання Біфітену краще використовувати штам Bifidobacterium bifidum, так як він має такі властивості: пригнічує поширені умовно-патогенні та патогенні мікроби, має високий рівень адгезії до слизової оболонки кишківника, достатню для виробництва швидкість накопичення біомаси та має високі показники кислотності. Встановлено, що для накопичення біомаси Bifidobacterium bifidum доцільно використовувати агаризоване дріждже-молочно-сольове середовище, що володіє високими ростовими якостями.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний авіаційний університетuk_UA
dc.subjectдипломна роботаuk_UA
dc.subjectбіотехнологіяuk_UA
dc.subjectпробіотикиuk_UA
dc.subjectбіфідобактеріїuk_UA
dc.subjectлактобактеріїuk_UA
dc.subjectстрептококиuk_UA
dc.subjectпоживне середовищеuk_UA
dc.titleУдосконалення технології пробіотика ІV покоління Біфітенuk_UA
dc.typeWorking Paperuk_UA
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФЕБІТ_2020_162з_Вороніч.pdf897.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.