Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37873
Назва: | EXPERIMENTAL STUDY OF LOW-TEMPERATURE PROPERTIES OF ALTERNATIVE AVIATION FUELS |
Автори: | Yakovlieva, Anna Boshkov, Vasilyi |
Ключові слова: | jet fuel alternative fuel bio-addittive rape oil low-temperature properties freezing point pour point viscosity |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Proceedings of the 21th Conference for Junior Researchers ‘Science – Future of Lithuania’ |
Короткий огляд (реферат): | The work is devoted to the investigation of low-temperature properties of alternative jet fuels mixed with bio-additives derived from rapeseed oil, methanol and ethanol. For the scope of this work modification of conventional jet fuel with bio-additives derived from rapeseed oil, methanol and ethanol were chosen to develop alternative jet fuels. The main low-temperature characteristics – freez-ing point and pour point of conventional jet fuel and three types of bio-additives were identified and compared with the requirements to conventional Jet A-1 fuel. The influence of bio-additives derived from rapeseed oil, methanol and ethanol on low-temperature characteristics of new jet fuels has been studied and explained. The necessity of studying new technologies is grounded. Mathematical depend-encies of freezing point and viscosity of alternative fuels on bio-additives content were proposed |
Опис: | Proceedings of the 21th Conference for Junior Researchers ‘Science – Future of Lithuania’ TRANSPORT ENGINEERING AND MANAGEMENT, 4-5 May 2018, Vilnius, Lithuania |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/37873 |
ISSN: | 978-609-476-138-6 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові матеріали співробітників кафедри екології (монографії, глави монографій) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
153-712-3-PB.pdf | 837.52 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.