Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083
Назва: Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту
Автори: Косоголова, Людмила Олексіївна
Коломійчук, Д.А.
Лошицький, П.П.
Ключові слова: дріжджі
Saccharomyces cerevisiae K-81
технічний спирт
бродіння
вплив фізичних факторів
активність культури
високочастотне електормагнітне випромінювання
Дата публікації: 2017
Бібліографічний опис: Косоголова Л.О. Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту / Л.О. Косоголова, Коломійчук Д.А., Лошицький П.П. // Екологічні проблеми біотехнології. - 2017. - № 2. Режим доступу: http://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/12237/16322
Короткий огляд (реферат): В статті дocлiджено вплив електpoмaгнiтнoгo випpoмiнювaння високої частоти на дріжджові клітини під час процесу бродіння. Встановлені режими обробки, за яких процес бродіння відбувається максимально ефективно. Результати досліджень свідчать про те, що при обробці дріжджових клітин з чacтoтою 57–68 ГГц протягом 7 хв та на відстані 70 мм від джерела випромінювання збільшує активність дріжджів у 2,5 рази, що дає можливість скоротити процес бродіння до 2 діб. Встановлено, що ефект від опромінення зберігається в наступних генераціях дріжджів, що дає можливість використовувати їх повторно.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083
Розташовується у зібраннях:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Косоголова 2017 2 2.pdf166.98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.