Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКосоголова, Людмила Олексіївна-
dc.contributor.authorКоломійчук, Д.А.-
dc.contributor.authorЛошицький, П.П.-
dc.date.accessioned2018-05-07T10:20:30Z-
dc.date.available2018-05-07T10:20:30Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКосоголова Л.О. Використання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спирту / Л.О. Косоголова, Коломійчук Д.А., Лошицький П.П. // Екологічні проблеми біотехнології. - 2017. - № 2. Режим доступу: http://ecobio.nau.edu.ua/index.php/ecobiotech/article/view/12237/16322uk_UA
dc.identifier.urihttp://er.nau.edu.ua/handle/NAU/34083-
dc.description.abstractВ статті дocлiджено вплив електpoмaгнiтнoгo випpoмiнювaння високої частоти на дріжджові клітини під час процесу бродіння. Встановлені режими обробки, за яких процес бродіння відбувається максимально ефективно. Результати досліджень свідчать про те, що при обробці дріжджових клітин з чacтoтою 57–68 ГГц протягом 7 хв та на відстані 70 мм від джерела випромінювання збільшує активність дріжджів у 2,5 рази, що дає можливість скоротити процес бродіння до 2 діб. Встановлено, що ефект від опромінення зберігається в наступних генераціях дріжджів, що дає можливість використовувати їх повторно.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectSaccharomyces cerevisiae K-81uk_UA
dc.subjectтехнічний спиртuk_UA
dc.subjectбродінняuk_UA
dc.subjectвплив фізичних факторівuk_UA
dc.subjectактивність культуриuk_UA
dc.subjectвисокочастотне електормагнітне випромінюванняuk_UA
dc.titleВикористання електромагнітного випромінювання для оптимізації умов виробництва технічного спиртуuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.subject.udc577.514.537-
Appears in Collections:Наукові праці співробітників кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Косоголова 2017 2 2.pdf166.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.