Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/27290
Title: УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В МІСТІ КИЄВІ
Authors: Шабельник, І. Ю.
Гай, Анжела Євгенівна
Гладишева, В. О.
Issue Date: 10-Nov-2015
Publisher: збірка матеріалів Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» (Київ, 10-11 листопада 2015 р.) — К. : Центр екологічної освіти та інформації, 2015. - 132-134 с.
Abstract: Однією з найважливіших проблем великого сучасного міста є проблема утилізації твердих побутових відходів (ТПВ). Зокрема, в місті Києві побутові відходи завдають не меншої шкоди, ніж виробничі. Приблизно половину їх становлять харчові та паперові відходи.Як свідчить аналіз світових тенденцій розвитку техніки й технологій у цій сфері, найперспективнішими напрямами їх розвитку є такі: - роздільне збирання, сортування та використання вторинної сировини відходів; - глибоке перероблення ТПВ з їх сортуванням та термічним переробленням несортованого залишку й використанням енергоресурсу відходів; - вилучення (в процесі роздільного збирання або на сміттєсортувальній лінії) та компостування органічних компонентів ТПВ; - двоетапне вивезення ТПВ з використанням сміттєперевантажувальних станцій, а також збиральних і транспортних сміттєвозів; - створення великих регіональних сані-тарних полігонів-реакторів, на яких збирають і використовують в енергетичних цілях біогаз; - тюкування змішаних ТПВ на сміттєперевантажувальних станціях або хвостів на сортувальних лініях і складування тюків у штабелі на спеціальних полігонах з використанням підйомних кранів і навантажувачів. Більшість зазначених перспективних напрямів розвитку сфери поводження з ТПВ слід використовувати і в Україні, зо¬крема у великих містах.
URI: http://er.nau.edu.ua/handle/NAU/27290
Appears in Collections:Публікації у наукових виданнях співробітників кафедри екології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В МІСТІ КИЄВІ.pdfУдосконалення технологій поводження з відходами в місті Києві345.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.