Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64661
Title: Особливості інвестування в авіаційну галузь США
Authors: Тутова, Ангеліна Олегівна
Keywords: дипломна робота
авіаційна галузь США
державне регулювання
конкуренція
стратегії інвестування
прибутковість авіакомпаній
Issue Date: Jun-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Тутова А.О. Особливості інвестування в авіаційну галузь США. - Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності "Міжнародні економічні відносини". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2024. - 99 с.
Abstract: Актуальність інвестування в авіаційну галузь пов’язана з тим, що сьогодні авіація створює велику цінність для клієнтів та інших зацікавлених сторін через високі постійні витрати і залежність від зовнішніх факторів. Авіаційна система оточена різними середовищами: економічним, екологічним, соціальним, технологічним і політичним. Кожне середовище одночасно впливає і перебуває під впливом авіаційної системи. Теоретико-методологічний базис стратегії діяльності авіапідприємств на міжнародному ринку, інвестування в авіаційну галузь та практики щодо вирішення проблемних питань функціонування та розвитку інвестування в авіаційний сектор займались такі вчені як: Бойко О., Волинець Л., Волосюк М., Гловацька С., Двуліт З., Дикань В., Захаріна С., Хоменко І., Кондратенко Д., Корінь М., Крихтіна Ю., Набок І., Редько К., Салоїд С., Сидоренко К., Соколова З., Сухонос Ю., Хрущ Н., Цебенко Н., Чупрін Є. та інші. Однак, незважаючи на внесок вітчизняних та зарубіжних учених у розробку цієї теми, деякі питання інвестування в авіаційну галузь залишаються маловивченими. Інвестиції в авіаційну сферу потребують значних фінансових вкладень. Повітряні перевезення здійснюються на міжнародному рівні, що вимагає врахування різних законів і правил. Інвестиції в авіаційну галузь США залишаються актуальними через сильне довгострокове зростання, тому що незважаючи на циклічний характер, очікується, що пасажирський попит на авіаперевезення неухильно зростатиме в довгостроковій перспективі через глобалізацію і зростання доходів. Сполучені Штати є великим гравцем в аерокосмічній та оборонній промисловості, включаючи Boeing і Lockheed Martin. Ці компанії пропонують диверсифікацію і стабільність. Авіаційна галузь має вирішальне значення для туризму, який робить основний внесок в економіку США. Розуміючи ці характеристики, інвестори можуть ухвалювати обґрунтовані рішення щодо авіакомпаній, виробників аерокосмічної продукції та навіть інфраструктурних проєктів в авіаційному секторі США.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня "Бакалавр", галузь знань: 29 Міжнародні відносини, спеціальність 292 "Міжнародні економічні відносини", освітньо-професійна програма "Міжнародні економічні відносини". Керівник проекту: кандидат економічних наук, доцент Прокоп'єва Аліна Анатоліївна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64661
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри міжнародних економічних відносин і бізнесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФМВ_292_2024_Тутова А.pdfДипломна робота912.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.