Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64541
Назва: Геопросторові технології для оптимізації та модернізації водопостачання і водовідведення (на прикладі міста Ірпінь)
Автори: Булих, Валерія Олександрівна
Ключові слова: кваліфікаційна робота
математична модель
геоінформаційні системи в інженерних мережах
гідравлічне моделювання
інвентаризація мереж
оптимізація водопостачання та водовідведення
Дата публікації: гру-2023
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Булих В. О. Геопросторові технології для оптимізації та модернізації водопостачання і водовідведення (на прикладі міста Ірпінь). - Кваліфікаційна робота випускника освітнього ступеня "магістр" за спеціальністю 193 "Геодезія та землеустрій". - Київ: Національний авіаційний університет, 2023. - 115 с.
Короткий огляд (реферат): Aктуaльність теми полягає в тому, що зростання населення та індустріалізація призводять до збільшення попиту на воду. Геоінформаційні технології можуть допомогти у виявленні оптимальних джерел води, відслідковуванні витрат та ефективному розподілі цього ресурсу. Дозволяють створювати детальні картографічні моделі систем водопостачання та каналізації, що полегшує планування, розробку та управління інфраструктурою. Оптимізація сприяє зменшенню втрат води через розумне використання ресурсів та уникнення надмірного навантаження на екосистеми в результаті неефективного водокористування, відкриває двері для новаторських підходів у сфері інженерії, аналізу даних та впровадження нових технологій. Впровадження системи автоматичного моніторингу, надає змоги вчасному виявленню проблем в мережах, а також підвищують швидкість реагування на аварійні ситуації. Метoю дaнoї рoбoти є дослідження та використання геопросторових технологій для вдосконалення та ефективної оптимізації інженерних мереж водопостачання і водовідведення.
Опис: Робота публікується згідно наказу ректора від 27.05.2021 р. № 311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт вищої освіти в репозитарії НАУ". Керівник роботи: к.ф.-м.н, доцент Беленок Вадим Юрійович
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/64541
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічної геодезії та землеустрою

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФНСА_2023_193_Булих В.О..pdf15.69 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.