Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63704
Title: Охорона праці жінок та гарантії їх трудових прав при дії правового режиму воєнного стану
Other Titles: Protection of women's labour and guarantees of their labour rights under martial law
Authors: Кузьма, Т.М.
Kuzma, T.M.
Keywords: охорона праці
праця жінок
трудові права
labour protection
women's labour
labour rights
Issue Date: 17-May-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Кузьма Т.М. Охорона праці жінок та гарантії їх трудових прав при дії правового режиму воєнного стану // VІІ Міжнародний молодіжний науковий юридичний форум: [Матеріали форуму, м. Київ, Національний авіаційний університет, 16-17 травня 2024 р.] – с.51 - 53.
Abstract: Російська агресія проти України призвела до катастрофічних наслідків в економіці, жахливі обсяги руйнувань, (при)зупинення роботи підприємств. Багато жінок з дітьми попросили прихистку за кордоном, чоловіки стали до лав ЗСУ. Все це зумовило мобілізацію ресурсів, в тому числі і трудових.
Russian aggression against Ukraine has led to catastrophic consequences in the economy, horrific amounts of destruction, and (dis)operation of enterprises. Many women with children have sought refuge abroad, men joined the ranks of the Ukrainian armed forces. All this led to the mobilisation of resources, including labour.
Description: 1. «Гендерні диспропорції в Україні під час війни»: НІСД URL: https://niss.gov.ua/news/komentari-ekspertiv/henderni-dysproportsiyi-v-ukrayini-pidchas-viyny. 2. Дія. Бізнес у Рівному URL: https://business.diia.gov.ua/rivne. 3. Конституція України від 28.06.1996 р. ВВРУ. № 30. С. 141. 4. Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану: Закон України від 15.03.2022 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text. 5. Про схвалення Державної стратегії забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2030 року та затвердження операційного плану з її реалізації на 2022-2024 роки: Розпорядження КМУ від 12 серп. 2022 р. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/752-2022-р#Text.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63704
Appears in Collections:Матеріали науково-практичних конференцій кафедри теорії та історії держави і права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
форум-51-53.pdf398.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.