Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63561
Title: Екологічні аспекти будівництва аеропортів на штучних островах
Authors: Гурєєва, Вікторія
Keywords: аеропорт
штучний острів
Кансай
екологія
Issue Date: 2-Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Гурєєва В. Екологічні аспекти будівництва аеропортів на штучних островах // Політ. Сучасні проблеми науки. Розвиток інфраструктури авіаційного транспорту : тези доповідей ХХІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених, м. Київ, 2-5 квітня 2024 р. Київ: НАУ, 2024. С. 24-25.
Abstract: У сучасному світі, коли наростає потреба у розвитку транспортної інфраструктури, будівництво аеропортів на штучних островах стає все більш актуальною проблемою. Ця тенденція обумовлена не лише потребою у зручних та сучасних аеродромах, але й обмеженістю доступної земельної площі на суходолі. Розміщення аеропортів на штучних островах може здатися привабливим рішенням, адже воно відкриває нові можливості для розвитку, проте такий підхід вносить значний екологічний вплив на природне середовище. Руйнування екосистем, забруднення водних ресурсів та зміни берегових ліній - лише деякі з проблем, які виникають у зв'язку з будівництвом аеропортів на штучних островах. Таким чином, екологічні аспекти цього виду будівництва залишаються актуальними й вимагають комплексного підходу до їх вирішення. У даному дослідженні об'єктом є будівництво аеропортів на штучних островах, зокрема, на прикладі Міжнародний аеропорт "Кансай" в Осаці, Японія. Основною метою є аналіз екологічних аспектів цього виду будівництва та виявлення можливих негативних впливів на природне середовище.
Description: 1. Журавель Д., Агєєва Г. М. Особливості технологічних рішень будівництва аеропортів на штучних островах. Київський національний університет будівництва і архітектури, 2023. 2. Рис.1.: Осака-Кансай — Вікіпедія (wikipedia.org) 3. Агєєва Г. М. Будівництво та експлуатація будівель і споруд аеропортів: освітній акцент // Сталий розвиток авіаційної інфраструктури України : колективна монографія. — Львів - Торунь : Liha-Pres, 2023. — С. 63-111.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63561
Appears in Collections:Політ. Круглий стіл «Дизайн архітектурного середовища»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
24-25-Zb_tex_Polit_24_cc - доп -Гурєєва.pdfтези_доповіді141.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.