Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63276
Title: Практичне застосування властивостей деяких математичних кривих
Authors: Арутюнян, Мілена
Keywords: математичні криві
фокус
кардіоїда
циклоїда
Равлик Паскаля
клотоїда
еліпс
парабола
гіпербола
спіраль
Issue Date: 3-Apr-2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Арутюнян М. Практичне застосування властивостей деяких математичних кривих // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХIV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2024. – С. 151-152
Abstract: На різних етапах вивчення математики ми зустрічаємося з поняттям чудові криві та їх застосуванням у багатьох сферах діяльності: в інженерії, живописі, архітектурі та будівництві. Якщо придивитися до оточуючих нас об’єктів, то можна помітити знайомі нам криві: еліпс, гіпербола, парабола. Метою роботи є аналіз деяких математичних кривих, які часто зустрічаються в різних сферах діяльності людини. У результаті аналізу деяких математичних кривих та їх застосування було доведено, що математичні криві дуже різноманітні і спираючись на їх властивості, можна розробляти різного роду конструкції і деталі в техніці, архітектурі, машинобудуванні та спостерігати за ними в природних явищах і в побуті.
Description: 1. Цікаві криві [Електронний ресурс] / Галина // Вивчаємо математику разом. – 2015. – Режим доступу до ресурсу: https://matematik-user.blogspot.com/2015/05/blog-post.html. 2. Прокін Ю. М. Практичне застосування властивостей деяких математичних кривих // Науково-методичний електронний журнал «Концепт». – 2017. – Т. 39. – С. 2011–2015.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63276
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мілена Арутюнян_(151-152)_2024_1.pdfтези конференції299.98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.