Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63061
Title: Аналіз витрат та оптимізація видавничої діяльності
Authors: Ковтонюк, Яна
Keywords: змінні витрати
постійні витрати
видавнича діяльність
лінійна залежність
функція Лагранжа
Issue Date: 5-Apr-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковтонюк Я. Аналіз витрат та оптимізація видавничої діяльності // Політ. Сучасні проблеми науки : тези доповідей ХХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 221-222.
Abstract: Видавнича діяльність – це сукупність організаційних, творчих та виробничих заходів, спрямованих на підготовку та випуск видавничої продукції. Виготовлення будь-якої продукції пов’язано з витратами, що виникають під час виробничо-технологічного процесу створення продукції. Аналіз змін витрат дозволить визначити ризики виробництва та сприятиме прийманню ефективних управлінських рішень. Аналіз витрат видавничої діяльності проводиться як для оцінки економічних результатів діяльності за короткостроковий або довгостроковий період, так і для визначення впливу окремих факторів на прибуток від виробництва та продажів. Застосування математичного апарату дозволяє визначити оптимальні обсяги виробництва задля мінімізації витрат.
Description: 1. Математика для економістів : навч. посіб. У 3 ч. Ч.2 / І.О. Ластівка, Н.І. Затула, Є.Ю. Корнілович [та ін.]. – К. : НАУ, 2012. – 312 с. 2. Економіка і організація видавничої діяльності. URL: https://stud.com.ua/3258/ekonomika/ekonomika_i_organizatsiya_vidavnichoyi_diyalnosti.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/63061
Appears in Collections:Політ. Прикладна математика

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ковтонюк Я._polit_2023 _С 221-222.pdfПрикладна математика379.75 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.