Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62927
Title: Вимірювальний перетворювач температури та тиску
Authors: Демчук, Владислав Ігорович
Keywords: кваліфікаційна робота
температура
тиск
авіаційні прилади
структурна схема
віртуальна модель
манометр
термометр
Issue Date: 22-Jun-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Демчук В. І. Вимірювальний перетворювач температури та тиску. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня Бакалавр за спеціальністю 151 Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології. - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023 р. - 71 с..
Abstract: В сучасному технологічному світі вимірювання температури та тиску є важливими складовими в багатьох галузях, включаючи промисловість, науку та медицину. Існує постійна потреба в розробці та вдосконаленні методів та пристроїв для точного та надійного вимірювання цих параметрів, а для цього необхідно розуміти принцип їхньої роботи. У цій роботі будуть розглянуті різні методи вимірювання тиску та температури, зокрема їхні переваги, недоліки та характеристики застосування. Будуть розглянуті авіаційні прилади для вимірювання тиску і температури в літаках і вертольотах. Далі буде розроблена структурна схема пристрою для вимірювання тиску і температури з використанням відомих способів і технологій. Компоненти структурної схеми пристрою також будуть обрані та розраховані для досягнення високої точності та надійності вимірювання. Важливою частиною дослідження є порівняння різних методів вимірювання тиску та температури з метою вибору найбільш оптимізованого та ефективного методу для конкретних умов та вимог. Також буде розглянуто можливість використання отриманих результатів для вдосконалення систем вимірювання та регулювання температури і тиску в різних галузях промисловості та науки. У наступних частинах роботи буде наведено огляд методів вимірювання тиску і температури, розробка схеми структури обладнання та вибір елементів для цієї схеми. розглянуто детально. Отримані результати та висновки допоможуть удосконалити системи вимірювання тиску та температури. Отже, ця кваліфікаційна робота спрямована на розробку структурної схеми вимірювального перетворювача температури та тиску. Найбільш поширеним видом приладів для вимірювання тиску є деформаційні (пружинні) манометри. Ними охоплюється діапазон виміру від одного десятка мм вод. ст., Т. е. від 100 Па (10-3 кгс/см2) (ГОСТ 2648-69) до 1000 МПа (10 000 кгс/см2) (ГОСТ 2405-72). Похибки деформаційних приладів становлять від ±0,16% (ГОСТ 6521-60) до ±4%, а окремих випадках і ±6% (у відсотках від верхньої межі вимірів). Вони випускаються не тільки у звичайному виконанні, а й у вібростійкому, антикорозійному, пило-, бризко- та вибухозахищеному виконанні.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: к.т.н., доцент кафедри аерокосмічних систем управління, Дивнич Микола Порлікарпович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62927
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аерокосмічних систем управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_151_2023_Демчук_Владислав_Ігорович.pdfкваліфікаційна робота з пояснювальною запискою966.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.