Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62717
Title: Оптимізація ефективності кешування в інформаційно-орієнтованих мережах за допомогою аналізу трафіку і використання адаптивних алгоритмів
Authors: Мельник, Андрій
Keywords: мережа
недоліки
алгоритм
ресурс
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Мельник А.В. Оптимізація ефективності кешування в інформаційно-орієнтованих мережах за допомогою аналізу трафіку і використання адаптивних алгоритмів / А. В. Мельник // Комп’ютерні системи та мережні технології : ХІІІ Міжнар. науково-практ. конф. - Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – С. 115–116.
Abstract: Інформаційно-орієнтовані мережі зазвичай містять велику кількість вузлів та ресурсів, що надають послуги, які користувачі можуть запитувати. Один із способів покращити продуктивність таких мереж - це використання кешування, що дозволяє зберігати копії даних вузла в локальній пам'яті та використовувати їх для задоволення майбутніх запитів. Проте, існує декілька факторів, які можуть погіршити ефективність кешування в інформаційноорієнтованих мережах, таких як великий обсяг даних, що потребують кешування, нестабільність запитів, а також несприятливі зміни у мережі. У літературі існує велика кількість адаптивних алгоритмів кешування, які дозволяють змінювати стратегію кешування в залежності від змінних умов мережі та даних. Розглянемо деякі з них:
Description: ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА 1. Adaptive probabilistic caching technique for caching networks with dynamic content popularity URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0140366418302 925?via%3Dihub1 ( дата звернення 12.03.2023) 2. Cache Replacement Algorithms: How To Efficiently Manage The Cache Storage URL: https://dev.to/satrobit/cache-replacementalgorithms-how-to-efficiently-manage-the-cache-storage-2ne1 (дата звернення 02.03.2023)
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62717
Appears in Collections:Міжнародна науково-практична конференція «Комп’ютерні системи та мережні технології» (CSNT-2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мельник А.В..pdf109.64 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.