Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62618
Title: Інтерактивна система для розпізнавання мови жестів
Authors: Ковальков, Дмитро Павлович
Keywords: нейронна мережа
інтерактивна система
комп'ютерний зір
обробка зображень
штучний інтелект
машинне навчання
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Ковальков Д.П. Інтерактивна система для розпізнавання мови жестів. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 85 с.
Abstract: У віці стрімкого розвитку технологій, важливо не лише розглядати інтерфейси взаємодії як елемент технічного прогресу, але й розуміти їхню важливість в плані включення всіх користувачів у цифровий простір. У цьому контексті, інтерактивність та інтуїтивність взаємодії стають ключовими складовими не лише комфортного користування технікою, але й засобом створення інклюзивного середовища. Цей дипломний проєкт націлено на розробку інтерфейсу, що враховує потреби всіх користувачів, у тому числі тих, у кого є обмежені можливості. Інтерактивність через розпізнавання мови жестів не лише забезпечує новий рівень спілкування з технікою, а й стає ключовим елементом для полегшення доступу до цифрового середовища для людей з різними видами обмежень.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., доцент Дрововозов В.І
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62618
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКН_2023_123_КовальковДП.pdf1.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.