Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62617
Title: Апаратно-програмний модуль системи техногенної безпеки об’єктів інфраструктури
Authors: Черненко, Дмитро Олексійович
Keywords: модуль
датчик
плата
бібліотека
лсд дисплей
радіотехнологія
дипломна робота
Issue Date: 2024
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Черненко Д.О. Апаратно-програмний модуль системи техногенної безпеки об’єктів інфраструктури. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія». - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 51 с.
Abstract: Природні екологічні і техногенні ризики були завжди. Вони мають об’єктивні причини і є наслідком розвитку еволюції. На людину і її оточення негативно впливають не тільки природні небезпеки, сама людина в процесі своєї діяльності постійно впливає на середовище, тим самим створюючи техногенні і антропогенні небезпеки. Не зважаючи на розвиток людини, в різних процесах її діяльності можливі не передбаченні обставини, які можуть призвести від поломок і не великих пошкоджень до техногенних катастроф, саме тому для уникнення подібних випадків необхідно уважно слідкувати за станом об’єктів інфраструктури системами безпеки. Під системами безпеки прийнято розуміти комплекс пристроїв, основне призначення яких - запобігання тому щоб поломка або аварія залишилась не поміченою. Розвиток технологій значно розширює функціональність систем безпеки. Це сприяє зростанню ефективності їх роботи. Ще однією перевагою подібних систем вважається складність виведення їх з ладу. Пристрої мають підвищену міцність і стійкість до механічних пошкоджень.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проекту: к.т.н., доцент Нечипорук В.В
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62617
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп'ютерних систем та мереж

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2022_123_ЧерненкоДО.pdf1.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.