Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62547
Title: Програмно-апаратний комплекс палатної рентгенівської системи
Authors: Березовський, Роман Миколайович
Keywords: променева візуалізація
променева діагностика
просторова роздільна здатність
іонізуюче випромінювання
рентгенівське випромінювання
цифрова ренгенографія
програмне забезпечення
палатні рентгенівські апарати
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Березовський Р.М. Програмно-апаратний комплекс палатної рентгенівської системи. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня бакалавра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 50 с.
Abstract: Потреба в способі, який дозволив би людям зазирнути всередину людського тіла, не пошкоджуючи його, завжди була важливою. Отже, коли нарешті було відкрито рентгенівське випромінювання, яке могло це робити на практиці, почалася нова ера в медицині. Впровадження цих методів у практику призвело до появи нової широкої медичної дисципліни під назвою діагностична радіологія. Можливості цієї дисципліни в розумінні хвороб людини величезні. Практично всі органи і системи людини, всі анатомічні структури, розміри яких перевищують мікроскоп, вона може використовувати. Коли широка мережа медичних закладів оснащена якісним обладнанням, яке дозволяє використовувати всі можливості радіологічної діагностики, а лікарі, які працюють у цих закладах, навчені поводитися з цим складним обладнанням і, головне, всебічно пояснюють все З зображеннями. Отримані результати діагностики основних захворювань людини стануть більш ранніми та надійнішими не лише у великих дослідницьких та клінічних центрах, а й на кордоні нашої охорони здоров’я – поліклініках та обласних лікарнях.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: к.т.н., доцент Мірошниченко Олександра Сергіївна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62547
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_171_БерезовськийРМ.pdfкваліфікаційна робота899.88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.