Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62490
Title: Пристрій для виміру пульсу та насичення крові киснем в польових умовах
Authors: Шкут, Денис Сергійович
Keywords: пульсоксиметрія
пульс
сатурація
мікроконтроллер
датчик
вимірювальний пристрій
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шкут Д.С. Пристрій для виміру пульсу та насичення крові киснем в польових умовах. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 153 "Мікро- та наносистемна техніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 71 с.
Abstract: Пульсоксиметри широко використовуються терапевтами та польовими медиками, оскільки їх показники є важливими для точної діагностики. Крім того, вони популярні серед спортсменів та всіх, хто займається важкими фізичними навантаженнями. В польових умовах, де доступ до медичних засобів може бути обмеженим, пульсоксиметр дозволяє медичному персоналу швидко оцінити стан поранених та виявити потенційні проблеми з диханням або циркуляцією крові. Наприклад, низький рівень кисню може вказувати на крововтрату або респіраторну недостатність. Також пристрій дозволяє медикам контролювати ефективність лікування, виявляти погіршення стану пацієнта та приймати необхідні заходи для запобігання важких наслідків.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: старший викладач Бурцева Наталія Вікторівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62490
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2023_153_ШкутДС.pdfкваліфікаційна робота2.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.