Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62463
Title: Антенна система для безпілотних літальних апаратів. Апаратна частина (комплексна тема)
Authors: Задирака, Андрій
Keywords: антени
беспілотні літальні апарати
антенні решітки
пеленгування сигналу
системи керування
квадрокоптер
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Задирака. А. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 97 с.
Abstract: Тематика багатогвинтових безпілотних систем вертолітного типу, так званих мультикоптер, отримала досить активний розвиток за останні роки. І якщо спочатку професійні рішення на базі мультикоптер мали вартість у тисячі і навіть десятки тисяч доларів, то сьогодні з їх масовим поширенням на ринку вартість істотно знизилася. Масова поява на ринку систем, розроблених і зроблених в Азії, лише посилила цю тенденцію. В результаті, сьогодні за суму в 1-2 тисячі доларів можна купити систему з БПЛА, які мають можливість виконувати польоти на віддаленні до 3-5 км і максимальною протяжністю. Такі системи мають можливість передавати фото досить хорошої якості, одержувані з бортової камери, встановленої на стабілізованому підвісі. Крім даного навантаження можливості подібних апаратів дозволяють потенційно розмістити і інші навантаження. Наприклад, експериментально було продемонстровано можливість використання мультикоптерних БПЛА з доставки невеликих вантажів, наприклад, засобів порятунку, аптечок першої допомоги тощо, опрацьовуються також питання по доставці кореспонденції та інших невеликих комерційних вантажів. В данній роботі розглядаєтся антенні системи для керування БПЛА – це один із найголовніших пристроїв в кострукції безпілотників, так як за допомогою даного пристрою здійснюєтся зв’язок між бортом та оператором чи командним пунктом з якого керуєтся апарат.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: доцент, к.т.н. Щербина Ольга Алімівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62463
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_171М_Задирака А С.pdfкваліфікаційна робота4.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.