Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62444
Title: Алгоритм стиснення цифрового відео з урахуванням процесорних витрат
Authors: Березівський, Назарій Миколайович
Keywords: цифрове відео
обробка зображення
кодування
штучний інтелект
програмне забезпечення
інтелектуальні інформаційні технології
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2022
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Березівський Н.М. Алгоритм стиснення цифрового відео з урахуванням процесорних витрат. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності 171 "Електроніка". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2022. - 113 с.
Abstract: Як відомо, сучасні відео файли займають багато місця. Нестиснуті 1080 HD відеозаписи займають близько 10,5 ГБ місця на 1 хв. відео, але можуть змінюватися залежно від частоти кадрів. У разі використання смартфону для зйомки відео, кадри 1080p зі стандартними 30 кад./сек займають 130 МБ на 1 хв. кадру, тоді як відео 4K займає 375 МБ місця на кожну хвилину фільму. Стиснення передбачає упаковку інформації про файл у менший простір. Це працює за допомогою двох різних видів стиснення: з втратами та без втрат. Варто зазначити, що даний процес є наразі досить актуальним, оскільки обробка та передача великих обсягів цифрових відео ресурсів істотно впливає на швидкість передачі даних. Тобто швидкість уповільнюється, а це, в свою чергу, призводить до затримок при передачі та втрат частини інформації.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Керівник проєкту: доцент, к.т.н. Морозова Iрина Володимирiвна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62444
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри електроніки, робототехніки і технологій моніторингу та інтернету речей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_2022_171М_БерезівськийНМ.pdfкваліфікаційна робота2.46 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.