Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62406
Title: Фінансові механізми впровадження інновацій в банківській сфері та шляхи їх удосконалення
Authors: Козачук, Павло Володимирович
Keywords: фінансовий механізм
впровадження іновацій
інновації
іновації в банках
впровадження
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Козачук П.В. Фінансові механізми впровадження інновацій в банківській сфері та шляхи їх удосконалення– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 85 с.
Abstract: Сучасна когнітивна економіка постіндустріального суспільства, що по суті своїй заснована на інноваціях, потребує забезпечення неперервного процесу їх розробки та впровадження.Наукові досягнення класичної теорії інновацій стали фундаментом для розвитку сучасних концепцій та практичних змін. Постійна зміна умов реалізації фінансово – економічної діяльності зумовлює необхідність адаптації фінансових механізмів впровадження інновацій, що стає особливо характерним для сфери банківських послуг.Класичні дослідження інноваційних змін, проведені А. Смітом, М. І. Туган Барановським, А. Шпітгофом та Й. Шумпетером, визначили взаємозв'язок між інноваційними змінами та циклічністю розвитку економіки. Сучасні дослідники, які досліджують аспекти розвитку та впровадження інноваційних технологій у банківській сфері, акцентують увагу на глобалізації цього процесу в контексті інформатизації економіки. Зокрема, Макаренко І. П., Рогожин О. Г., Рибак О. М., Косова Т.Д., Іршак О.С., Павлик Я.О. та інші науковці розглядають цю тему з точки зору сучасних викликів та можливостей. Конкретизють питання банківських інновацій О. Дзюблюк, Я Кривич. Формуванню та впровадженню фінансових механізмів, в тому числі і в банківській сфері, присвячені роботи Т. Косової. Однак, питання застосування фінансових механізмів впровадження інновацій в банківській сфері в сучасних умовах негативних геополітичних змін потребує доопрацювання.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», освітньо-професійна програма ««Фінанси і кредит». Керівник проекту: - к.е.н. Олена Рибак
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62406
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Козачук П.В._2023.pdfДипломна робота2.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.