Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62312
Title: Задача забезпечення операційної сумісності (interoperability) систем контролю БАК
Authors: Годовський, Дмитро Олександрович
Keywords: дипломна робота
кваліфікаційна робота
безпілотний авіаційний комплекс
експертна система
небезпечні метеорологічні явища
база даних
обслуговування повітряного руху
прийняття рішень
аеронавігаційна система
vertical take off and landing
return take off landing
системи навігації та місцезнаходження
Issue Date: Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Годовський Д.О. Задача забезпечення операційної сумісності (interoperability) систем контролю БАК. - Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістр спеціальності 272 "Авіаційний транспорт". - Національний авіаційний університет. - Київ, 2023. - 108с.
Abstract: Системи контролю безпілотних авіаційних комплексів (БАК) з усіма їхніми компонентами, підсистемами та елементами, які взаємодіють між собою та зовнішнім середовищем. Фокус дослідження спрямований на забезпечення операційної сумісності цих систем, тобто їхню здатність ефективно взаємодіяти та обмінюватися інформацією, незалежно від виробників, технічних характеристик чи стандартів, що застосовуються. Питання забезпечення операційної сумісності в системах контролю безпілотних авіаційних комплексів. В рамках дослідження детально розглядається взаємодія та взаємозамінність між різними системами контролю БАК, а також їхніми компонентами та підсистемами. Дослідження включає в себе аспекти стандартизації, технічних характеристик, протоколів обміну інформацією та інші аспекти, які впливають на ефективність взаємодії різних систем контролю безпілотних авіаційних комплексів. Вивчення та аналіз питань, пов'язаних із забезпеченням ефективної взаємодії та взаємовпливу різних систем у сфері безпілотної авіації. Операційна сумісність стає ключовим фактором в розвитку та впровадженні безпілотних авіаційних комплексів (БАК).
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник кваліфікаційної роботи к.т.н., доцент кафедри аеронавігаційних систем Погурельський Олексій Сергійович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62312
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри аеронавігаційних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Годовський.pdf605.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.