Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62250
Title: Додаток керування подіями та фінансами до банківського рахунку
Authors: Чекан, Катерина Ігорівна
Keywords: дипломна робота
додаток керування фінансами
REST API
JavaScript
Mongodb
бібліотека React
Java
бібліотека Spring
сервер
інтерфейс користувача
Issue Date: 31-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Чекан К. І. Додаток керування подіями та фінансами до банківського рахунку. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні управляючі системи та технології». - Київ, 2023. – 90 с.
Abstract: На сьогоднішній день дуже важливо вміти керувати своїми фінансами і часом для розвитку своєї продуктивності та доглядом за своїми ресурсами. Маючи повний контроль над подіями свого життя, людина почуває себе впевнено, легше досягає поставлені перед собою цілі і мінімізує стрес та помилки. Дані навички важливі не лише в особистому житті, але й в бізнесі. За допомогою тайм менеджменту і моніторингу фінансами, збільшується конкурентоспроможність і гнучкість реакції на конкретні зміни. Саме для цього зручно використовувати різні додатки або сервіси, до яких можна мати доступ з будь-якого місця та тоді, коли це буде потрібно. Існує багато додатків, які виконують функцію допомоги керування часом. Наприклад, Any.do, Trello, Todoist та Google Календар. Також багато сервісів створені для того, щоб користувач моніторив свої особисті кошти. Прикладом можуть слугувати Money Manager, Bills Monitor, Goodbudget, Splittable та Expensify. Метою дипломної роботи є створення та реалізація додатку для керування особистими подіями та фінансами до банківського рахунку. Науковою новизною є поєднання інструментів для управління часом і фінансами в одному додатку, а також можливість взаємодії з банківським рахунком для автоматичного моніторингу витрат. Людина може бачити відображення запланованих корпоративних чи особистих подій і одночасно контролювати витрати на кожну з годину часу свого життя. Даний додаток може отримувати доступ до банківської карти та пропонувати деякі заощадження опираючись на історію витрат. Об'єктом дослідження є розробка додатку для керування особистими подіями та фінансами, інтегрованого з банківським рахунком. Предметом дослідження є методи, технології та інструменти управління особистими фінансами та подіями для створення додатку. Для розробки додатку використовуються сучасні технології для швидкої реалізації продукту, високої надійності, безпеки і ефективної підтримки. Серверна частина реалізована за допомогою мови програмування Java, всі дані зберігаються у нереляційній базі даних (NoSQL) під назвою MongoDB. Бібліотека React, в основі якої лежить мова програмування JavaScript, була використана для створення інтерфейсу користувача. Для зручного та швидкого програмування використані такі інтегровані середовища розробки, як IntelliJ IDEA та Visual Studio Code. Модуль Spring Security забезпечує повну конфіденційність та безпеку даних користувача. Актуальність теми полягає в тому, що багато людей не слідкує за кількістю коштів, які вони витрачають або отримують впродовж дня. Тому важливо мати сервіс, який буде контролювати це та допомагати візуально бачити свої витрати та події, які заплановані на певний період часу. Даний сервіс може використовуватися як для особистих цілей, так і для робочих. Особливо зручно користуватися таким додатком фріланс-працівникам. Людина чітко бачить кількість коштів, які вона отримає чи витратить за кожну годину свого життя.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: доцент, кандидат технічних наук, Хoлявкіна Тетяна Вoлoдимирівна.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62250
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_Чекан К.І.pdfДипломна робота магістра2.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.