Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62220
Title: Система прогностичного моделювання якості повітря на основі даних реальному часі
Authors: Василенко, Євгеній Валерійович
Keywords: дипломна робота
випадковий ліс
кластеризація
алгоритм
регресія
кластеризація
середовище розробки
Issue Date: 31-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Василенко Є. В. Система прогностичного моделювання якості повітря на основі даних реальному часі. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні управляючі системи та технології». - Київ, 2023. – 86 с.
Abstract: Зараз перед людством гостро постає питання забруднення навколишнього середовища. Робляться спроби збереження чистоти та очищення води, землі , повітря. Забруднення повітря є великою проблемою серед забруднень навколишнього середовища, якщо не найбільшою. Усьому живому організму на землі потрібно повітря, чисте повітря. Жодна з живих істот не може вижити без чистого повітря. Але людська діяльність, у вигляді сільськогосподарської діяльності, автомобілів, роботи промисловість, видобуток корисних копалин, спалювання палива та сміття забруднює повітря. Завдяки цій діяльності в нашому повітрі поширюються різні діоксиди сірки, чадний газ, тверді частинки пилу та інше, що є шкідливим для всього живого організму Забруднене повітря, яким ми дихаємо, викликає багато проблем зі здоров’ям як людей так і тварин, зменшує імунітет. Це призводить до потреби прогнозування цих забруднень щоб допомогти покращити навколишнє середовище. Це примушує нас шукати нові методи прогнозування забруднення повітря. Отже, ми для нашого розумного міста вирішуємо задачу прогнозування забруднення повітря за допомогою різних технології аналізу даних. Найбіше для цього підходить техніка багатовимірного багатокрокового аналізу даних часових рядів із використанням методів інтелектуальних аналізу даних. Наша система буде використовувати данні що змінюються у часі(минулі та поточні) та застосовувати їх для прогнозування забруднення повітря. Ця буде зменшувати складність і підвищувати ефективність і практичність, а також забезпечить більш надійні та точні висновки (рішення) для організацій охорони навколишнього середовища та розумного міста.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: професор, доктор технічних наук, Зіатдінов Юрій Кашафович.
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62220
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФКНТ_2023_122_Василенко Є.В.pdfДипломна робота магістра1.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.