Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62164
Назва: Прикладний програмний інтерфейс для cиcтeми упpaвлiння складськими запасами пiдпpиємcтвa
Автори: Мельник, Aлiнa Oлeкcaндpiвнa
Ключові слова: дипломна робота
система управління
oптимiзaцiйнa зaдaчa
модель EOQ
модель Вілсона
упpaвлiння зaпacaми
Дата публікації: 31-гру-2023
Видавництво: Національний авіаційний університет
Бібліографічний опис: Мельник А.О. Прикладний програмний інтерфейс для cиcтeми упpaвлiння складськими запасами пiдпpиємcтвa. - Дипломна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Комп’ютерні науки», «Інформаційні управляючі системи та технології». - Київ, 2023. – 92 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах розвитку ринкових відносин в XXI столітті та зростання конкуренції між підприємствами економічні суб'єкти стають перед викликом ефективного управління всіма процесами та розумним використанням фінансових і матеріальних ресурсів. Зміни в економічних умовах вимагають від усіх підприємств постійного удосконалення їхніх економічних структур. Потреба у створенні ідеальної організації, яка відповідає змінам на ринку та мінімізує витрати, робить ефективне управління запасами є одним з ключових завдань кожного сучасного підприємства. Відповідне адміністрування запасів дозволяє оптимально планувати рівень ресурсів, таких як матеріали, комплектуючі, напівфабрикати та інші активи, з урахуванням попиту. Виходячи з цього, управління запасами стає ключовим елементом організаційного управління кожного пiдпpиємcтвa. Однак на практиці виявляється, що стандартних рішень не існує, оскільки умови на кожному підприємстві варіюються та мають свої обмеження. Це призводить до виникнення проблем при розробці математичних моделей та визначенні оптимальних стратегій управління запасами. Таким чином, необхідно не лише розробляти, але й успішно впроваджувати та комерціалізувати системи динамічного управління запасами, що дозволяють компаніям займати лідерські позиції на ринку та забезпечують стійку основу для подальшого росту. Витрати, пов'язані із запасами, становлять значну частину собівартості продукції, наприклад, у машинобудуванні ця частка може досягати 60%. Отже, процеси управління запасами є важливою складовою системи управління підприємством. Таким чином, сьогодні, розробка систем та програмного інтерфейсу для cиcтeми упpaвлiння складськими запасами пiдпpиємcтвa, а також швидкого вирішення завдань динамічного управління стає надзвичайно важливою темою у сучасному бізнес-середовищі.
Опис: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету» Керівник проекту: доцент, доктор технічних наук, Савченко Аліна Станіславівна.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62164
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри комп’ютерних інформаційних технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФКНТ_2023_122_Мельник_А.О.pdfДипломна робота магістра2.64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.