Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62074
Title: Організація і методика обліку, аналізу та аудиту матеріальних витрат підприємства
Authors: Хамзін, Вячеслав Романович
Keywords: формування
аналіз
облік
витрати
підприємство
дипломна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Хамзін В.Р. Організація і методика обліку, аналізу та аудиту матеріальних витрат підприємства– Дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності «Облік і аудит». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 68 с.
Abstract: Євроінтеграційні процеси України супроводжуються реформуванням практично всіх сфер суспільно економічного життя, у тому числі бухгалтерського обліку на засадах забезпечення достовірності і прозорості інформації для прийняття управлінських рішень внутрішніми та зовнішніми користувачами. МВ є невід’ємною складовою операційної діяльності промислового СГДі важливою обліково-економічною категорією. Оскільки механізм визнання та обліку матеріальних витрат СГД безпосередньо впливає на визначення фінансових результатів, то актуальним завданням для бухгалтерської служби є його удосконалення. За умови військового стану, загострення соціально економічних проблем облік матеріальних витрат набуває для СГД стратегічного значення. Їх достовірна і повна оцінка можлива лише за даними бухгалтерського обліку. Вона слугує підставою для прийняття управлінських рішень керівництвом. Важливим завданням бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту є правильна оцінки матеріальних витрат на дату операції та дату звітності, оскільки вона впливає на інформацію про фінансові результати роботи, які відображаються у ФЗ СГД. Дослідженням оцінки та визнання матеріальних витрат у обліку і ФЗ займались багато вітчизняних вчених-економістів. Проте турбулентність зовнішнього середовища підприємств, постійні зміни законодавства, вимоги гармонізації міжнародних і національних стандартів обліку обумовлюють необхідність постійного удосконалення методики обліку, аналізу, аудиту матеріальних витрат та відображення інформації про них у ФЗ СГД. На формування інформації про МВ значний вплив має специфіка видів економічної діяльності та організаційно-технологічних особливостей галузі.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Магістр», галузь знань:07 Управління та адміністрування, спеціальність 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійна програма «Облік і аудит». Керівник проекту: к.е.н. - Вікторія Козлова
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62074
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хамзін В.Р._2023.pdfДипломна робота918.65 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.