Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62039
Title: Автоматизація налаштування стабілізаторів динамічних об’єктів з використанням глибокого навчання з підкріпленням
Authors: Пікова, Олена Ігорівна
Keywords: кваліфікаційна робота
стабілізатор
штучний інтелект
система стабілізації
навчання з підкріпленням
динамічний об’єкт
автоматизація
Issue Date: 25-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Пікова О. І. Автоматизація налаштування стабілізаторів динамічних об’єктів з використанням глибокого навчання з підкріпленням. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 125 с.
Abstract: Метою даної роботи є дослідження можливостей та обмежень використання глибокого навчання з підкріпленням для автоматизації налаштування стабілізаторів динамічних об'єктів. Для досягнення цієї мети, робота розглядає такі аспекти, як моделювання динамічних об'єктів, розробка алгоритмів навчання з підкріпленням для налаштування стабілізаторів, валідація та експерименти на реальних системах. У роботі розглядаються існуючі дослідження та розробки в галузі автоматизації налаштування стабілізаторів та впровадження глибокого навчання в системи керування. Це допомагає визначити сучасний стан даної проблеми та обґрунтувати важливість подальших досліджень. Загальна мета цієї дипломної роботи полягає в розробці ефективних методів автоматизації налаштування стабілізаторів динамічних об'єктів з використанням глибокого навчання з підкріпленням і їхнього переведення в практичний застосунок. В цьому контексті робота розглядається як важливий внесок у розвиток автоматичних систем керування, які мають велике значення в сучасному технічному прогресі та промисловості. Для досягнення поставленої мети, робота буде розглядати та досліджувати основні принципи та підходи до автоматизації налаштування стабілізаторів динамічних об'єктів з використанням глибокого навчання з підкріпленням, а також проводити аналіз і порівняння різних методів та алгоритмів. Результати цієї роботи можуть бути використані як основа для подальших досліджень та розробок у галузі автоматичного керування динамічними системами з метою підвищення їхньої ефективності та надійності.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: кандидат технічних наук, старший викладач каф. АКІК Долгоруков Сергій Олегович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62039
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ФАЕТ_151_АКІК_2023_Пікова.pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.