Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62027
Title: Автоматизоване робоче місце диспетчера-координатора
Authors: Воронюк, Андрій Леонідович
Keywords: кваліфікаційна робота
АРМ
диспетчер
математична модель
автоматична система
керування
моделювання
експеримент
Issue Date: 25-Dec-2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Воронюк А. Л. Автоматизоване робоче місце диспетчера-координатора. – Кваліфікаційна робота на здобуття ступеня магістра спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 111 с.
Abstract: Постійний розвиток авіаційних технологій і зростання обсягів польотів ставлять перед галуззю нові завдання та виклики. Управління і координація різноманітними процесами, пов'язаними з авіаційними перевезеннями, вимагає високої точності, швидкості та надійності прийняття рішень. Один із ключових функціональних працівників цивільної авіації - диспетчер-координатор, що відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки та ефективності польотів. Диспетчер-координатор відповідає за планування та здійснення руху повітряних суден, контроль за їхнім безпечним розміщенням у повітрі та на землі, а також реагування на непередбачувані ситуації та аварії. Використання комп’ютеризованих системи для наземної підтримки мають великий вплив. Тому авіакомпанії використовують програмне забезпечення для керування системами, спрямоване на оптимізацію персоналу та загальне використання персоналу для підвищення ефективності. З огляду на складність завдань та значущість відповідальності диспетчера-координатора, автоматизація робочого місця стає невід'ємною складовою процесу забезпечення безпеки та ефективності авіаперевезень. Автоматизовані системи можуть забезпечити підтримку диспетчера-координатора у прийнятті рішень, спростити та прискорити процеси планування маршрутів, маневрування суден та взаємодії з екіпажем повітряного судна. Метою даної дипломної роботи є дослідження, розробка та практичне впровадження автоматизованого робочого місця для диспетчера-координатора в цивільній авіації. Застосування автоматизованих інструментів може значно підвищити ефективність роботи диспетчера, знизити його навантаження та сприяти збільшенню рівня безпеки авіаційних операцій.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од "Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету". Керівник роботи: кандидат технічних наук, професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, Аблесімов Олександр Костянтинович
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/62027
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри авіаційних комп'ютерно-інтегрованих комплексів (НОВА)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Воронюк А. Л..pdfКваліфікаційна робота з пояснювальною запискою1.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.