Please use this identifier to cite or link to this item: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61985
Title: Техногенна та екологічна безпека новітніх видів авіаційного транспорту
Authors: Шишова, Милана Іванівна
Keywords: техногенна безпека
екологічна безпека
новітні види авіаційного транспорту
техногенний ризик
екологічний ризик
кваліфікаційна робота
Issue Date: 2023
Publisher: Національний авіаційний університет
Citation: Шишова М.І. Техногенна та екологічна безпека новітніх видів авіаційного транспорту. – Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності «Цивільна безпека». – Національний авіаційний університет. – Київ, 2023. – 62 с.
Abstract: В роботі представлено комплексне дослідження, спрямоване на визначення впливу новітніх видів авіаційного транспорту на техногенну та екологічну безпеку. Застосовуючи різні методи дослідження, зокрема аналіз літератури та стандартів, експертний аналіз, емпіричні дослідження, математичне моделювання, мультикритеріальний аналіз, причинно-наслідковий аналіз та порівняльний аналіз різних типів літаків, було досліджено проблеми, пов'язані з техногенною та екологічною безпекою при експлуатації цих видів транспорту. Встановлено, що новітні види авіаційного транспорту мають значний вплив на техногенну та екологічну безпеку. Результати досліджень рекомендують використовувати для покращення системи технічної безпеки та зменшення негативного впливу авіаційного транспорту на довкілля. Крім того, ці результати можуть бути використані при прогнозуванні та оцінці техногенного та екологічного ризику, ідентифікації потенційно небезпечних об'єктів, розробці проектів будівництва аеропортів, а також оцінці впливу на довкілля на етапі планування та процедури оцінки впливу на довкілля.
Description: Робота публікується згідно наказу Ректора НАУ від 27.05.2021 р. №311/од «Про розміщення кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти в репозиторії університету». Кваліфікаційна робота здобувача освітнього ступеня «Бакалавр», галузь знань: 26 – Цивільна безпека, спеціальність 263 «Цивільна безпека», освітньо-професійна програма «Захист об'єктів критичної інфраструктури» Керівник проекту: к.т.н., доцент Кажан Катерина Іванівна
URI: https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/61985
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової та цивільної безпеки

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
12_Шишова_Диплом.pdf2.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.